Expediere & Retur

Politica de expediere

Toate comenzile sunt procesate în 1-5 zile lucrătoare. Comenzile nu sunt expediate sau livrate în weekend sau de sărbători. Dacă avem un volum mare de comenzi, livrările pot fi întârziate cu câteva zile. Vă rugăm să acordați zile de tranzit suplimentare pentru livrare. Dacă va exista o întârziere semnificativă la expedierea comenzii dvs., vă vom contacta prin e-mail sau telefon. Veți primi un e-mail de confirmare a expedierii odată ce comanda a fost expediată care conține tracking number. Numărul de urmărire va fi activ în 24 de ore. Sunmer Cat nu este responsabil pentru nicio taxă vamală aplicată comenzii dvs. Toate taxele impuse în timpul sau după transport sunt în sarcina clientului (tarife, impozite etc.). Sunmer Cat nu răspunde pentru produsele deteriorate sau pierdute în timpul expedierii. Dacă ați primit comanda deteriorată, vă rugăm să contactați transportatorul pentru a depune o reclamație sau să ne trimiteți un e-mail la hello@sunmercat.com

Politica de retur

Multumim pentru cumparaturile facute. Sperăm că sunteți mulțumit de achiziția dvs. Cu toate acestea, dacă nu sunteți complet mulțumit de achiziția dvs., din orice motiv, trimiteți-ne un e-mail la hello@sunmercat.com și vom găsi o soluție împreună. Vă rugăm consultați mai jos pentru mai multe informații despre politica noastră de returnare.

 

RETUR 

 

Toate retururile trebuie exepdiate în maxim douăzeci și cinci (25) zile de la data achiziției. Toate articolele returnate trebuie să fie în stare nouă și neutilizate.

 

PROCESUL DE RETURNARE

 

Pentru a returna un articol, vă rugăm să trimiteți un e-mail la hello@sunmercat.com pentru a obține toate detaliile referitoare la procesul de returnare. Vă rugăm să rețineți, veți fi responsabil pentru toate taxele de transport retur. Vă recomandăm cu tărie să utilizați o metodă de urmărire pentru a returna coletul.

 

După primirea returului dvs. și inspectarea stării articolului dvs., vă vom procesa returul. Vă rugăm să permiteți cel puțin șapte (7) zile de la primirea articolului dvs. pentru a procesa returul.

 

EXCEPȚII

 

Următoarele articole nu pot fi returnate:

● articole personalizate

 

Pentru produse defecte sau deteriorate, vă rugăm să ne contactați la adresa hello@sunmercat.com

 

Vă rugăm să rețineți ● Articolele reduse nu pot fi returnate.

 

ÎNTREBĂRI Dacă aveți întrebări cu privire la politica noastră de returnare, vă rugăm să ne contactați la adresa: hello@sunmercat.com