Caută

Despre cristale si pietre semiprețioase

În ultimul timp, cristalele și-au făcut incet incet apariția in viețile multor oameni. Cu siguranță ai văzut sau auzit de ele și despre proprietățile lor vindecătoare, chiar dacă nu ești neapărat interesat/ă de subiecte metafizice. Dovadă că suntem din ce in ce mai înconjurați de cristale și subiecte legate de proprietățile acestora este Google, unde în ultimii ani cautările legate de acest subiect au crescut cu peste 200%.


Cristalele sunt folosite de mii de ani. În vremurile străvechi, Obsidianul a fost foarte prețuit de către populația maya care l-a folosit pentru a realiza cuțite și vărfuri de sulițe, dar și pentru a șlefui oglinzi magice cu care lumea credea ca pot vedea viitorul; pentru populația maya Jadul valora mai mult decât aurul În Egiptul Antic, cristalele erau folosite ca formă de terapie, iar cea mai utilizată piatră era Lapis Lazuli, pentru că ajută în probleme legate de vedere și deochi. Vechii chinezi prețuiau foarte mult jadul nefrit si cuarțul, iar indienii foloseau cristalele in asociere cu astrologia.Ce sunt cristalele?


"Cristalele sunt mici daruri oferite de Mama Natură", spune Paige Novick, bijutier și cristaloterapeut.


Urmând o cale puțin mai științifică, majoritatea cristalelor sunt formate din minerale, iar mineralele sunt părți constituente ale rocilor. În cartea sa Cristale, Cassandra Easson ne spune că atunci "când unul sau mai multe minerale sunt unite prin legături atomice, formând un cristal, structura și cantitatea fiecărui mineral determină varietatea finală a cristalului. Există familii de cristale care au, toate. proprietăți similare și este suficientă o diferență minoră, în ceea ce privește cantitatea unui mineral anume, pentru ca întreaga structură cristalină sau culoarea să se modifice radical."


Unele minerale nu sunt deloc cristale, cum ar fi Obsidianul, care este sticla vulcanică și se formeaza în momentul în care lava se răcește brusc, fulguritul se formează instant când fulgerul lovește nisipul. Altele sunt organice, cum ar fi perlele, fosilele, chihlimbarul, care este de fapt rășină fosilizată.


Cristalele sunt sursă de energie


Se consideră că fiecare cristal, în funcție de structura sa moleculară, are o anumită energie care rezonează cu anumite părți ale corpului nostru fizic și energetic. Chakrele sunt cercuri energetice, cele principale sunt în număr de șapte și se află în corpurile noastre; când avem un blocaj și unul dintre cercuri nu se învârte, trebuie să lucrăm cu energia noastră pentru a debloca energia. În această privință, fiecare cristal rezonează cu o chakră.
În general, pentru a debloca una dintre chakre, este nevoie de un cristal de aceeași culoare cu chakra (cu mici exceptții). Spre exemplu, pentru deblocarea chakrei sacrale, avem nevoie de Jasp roșu, Coral, dar și de Obsidian sau Bloodstone.


Fiecare piatră are energia ei proprie, la fel cum și noi oamenii avem propria energie, iar instinctul nu minte niciodată. Dacă simți o puternica atractie față de o anumită piatră, înseamnă că acea piatră te poate ajuta într-un blocaj pe care îl ai. Fiecare dintre noi percepem diferit energia cristalelor, așa că dacă faci ceea ce simți, nu poți da greș. Fie că meditezi cu cristalul in mână, fie că îl pui sub perna în timp ce dormi sau îl porți sub formă de bijuterie, cristalul te ajută.


Despre încărcarea, curățarea și programarea cristalelor von vorbi în următorul articol.


Surse:

Cassandra Easson, Cristale, Ed. Litera, Bucuresti, 2018

Dan Seracu, Cristaloterapie, Ed. Nemira, Bucuresti, 2014


21 afișare0 comentariu